Обявиха наградите "Златен глобус" без червен килим, церемония и звездни гости

Обявиха наградите
11 Януари 2022

Тазгодишните награди "Златен глобус" се проведоха без звездно присъствие, червен килим и съпътстващи празненства. Говори се, че решението за орязаното събитие се основава не само на неотдавнашния скок на COVID-19, а и на това, че церемонията, около която почти през цялата изминала година се носеха скандали, сега е мълчаливо бойкотирана от Холивуд. Но без да ровим в това, се фокусираме върху отличията в основните категории.

► Лентата "Силата на кучето" (Power of the Dog) спечели в категорията за най-добър драматичен филм, а неговата създателка Jane Campion беше обявена за най-добър режисьор. И така той стана вторият филм, режисиран от жена, който печели наградата за най-добра драма.

► Римейкът на "Уестсайдска история" на Steven Spielberg беше отличен за най-добър музикален или комедиен филм.

► Nicole Kidman и Will Smith спечелиха наградите в категориите за най-добра актриса и актьор във филмови драми за ролите си съответно в "Being the Ricardos" и  "King Richard".

► Призът за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл спечели Rachel Zegler за "Уестсайдска история". В тази категория при мъжете бе удостоен Andrew Garfield за "Тик, так...Бум!".

► Композиторът Hans Zimmer получи "Златен глобус" за музиката към филма "Дюн".

► Очаквано Billie Eilish и брат ѝ Finneas са победители в категорията за оригинална филмова песен с "No Time To Die" от последния филм за James Bond "Смъртта може да почака". Това е третата песен от франчайза, която получава "Златен глобус" след "Skyfall" на Adele и "Writing’s On The Wall" на Sam Smith.

Прочетете още