Samsung спира да произвежда смартфони в Китай

Samsung спира да произвежда смартфони в Китай
3 Октомври 2019

Търговският конфликт между американското правителство и Китай продължава с пълна сила и вече оказва влияние на технологичната индустрия. Някои от най-големите производители взеха решение да изместят част от продукцията си в други страни. Според данни на Reuters от южнокорейската компания Samsung Electronics официално са потвърдили, че прекратяват производствените си линии в Китай и за в бъдеще ще създават устройствата си в други страни.

Затварянето на последната китайска фабрика на Samsung, където е имало над 6000 души персонал и са се произвеждали над 60 млн. смартфона на година, се случва, след като технологичният гигант сви производството в нея през юни и спря дейността на друга фабрика в края на миналата година, което подчерта все по-голямата конкуренция в страната. Допълнително ще бъде публикувана информация за новите локации, в които Samsung ще произвеждат своите устройства. Пазарните наблюдатели смятат, че Индия и Виетнам представляват най-подходящите страни да приемат поръчките на мобилната дивизия на Samsung.

От друга страна Apple искат да изтеглят между 15-30% от продукцията си извън Китай, като сега към тях се присъединява и най-големият производител на смартфони. Sony също заяви, че затваря фабриката си за смартфони и ще произвежда такива устройства единствено в Тайланд. Google също ще преместят част от хардуерния си бизнес извън Китай.

Прочетете още