Стоян Петков с дебютен албум

Стоян Петков с дебютен албум
22 Ноември 2022

Навръх 21 ноември, на празника Въведение Богородично фолклорният изпълнител Стоян Петков представи своя дебютен албум „Кой що ме чуе да пеям“. Той съдържа 12 песни, изпълнени с вдъхновение и искрена обич. Песни, възпяващи патриотизма и войводите, песни за любов и вярност, песни за радост и веселба. Сред тях ще открием плетеница от тракийски и македонски ритми. В албума са включени три дуетни песни, в които Стоян Петков си партнира с Тодор Кожухаров, Цветелина и Ашли.

В албума на изпълнителя на Diapason Records присъстват и песните „Цвето“ и „В горите на Македония“, с които Стоян Петков участва в конкурсите за авторска песен и изпълнителско изкуство на престижния фестивал Пирин Фолк 2022 и спечели 3-та награда на фестивалното и наградата на журналистическото жури. Също толкова впечатляващи са и “Василке, млада невесто“”, “Стар мерак”, както и първата фолклорна песен на изпълнителя „Гледай ме, гледай, пиленце лале“.

За работата по албума талантливият изпълнител се е доверил на изтъкнати музиканти и аранжори – Виктор Йорданов–Кардама, Сашко Митковски, Цане Петров, Стоян Джамбазов – Джемби, Здравко Георгиев и други.

С многонастроение и хубави емоции зрителите на Фен Фолк ТВ могат да се наслаждават на всички песни от албума, които се излъчват в програма на телевизията.

Прочетете още