Time обяви 100-те най-влиятелни личности за 2019

Time обяви 100-те най-влиятелни личности за 2019
19 Април 2019

Американското списание Time публикува традиционната си класация на стоте най-влиятелни личности в света. В списъка са включени хора от различни сфери - международни знаменитости, политици, звезди от спорта и учени, разпределени в категориите "Пионери", "Творци", "Лидери", "Икони" и "Титани".

"Те ни вдъхновяват, забавляват, предизвикват. Те са откривателите, пионерите, лидерите, иконите." Така авторитетното издание представя списъка на личностите, които символизират успеха и тласкат света напред.

В категория "Творци" първото място е за актьорът и продуцент Дуейн Джонсън. В списъка попадат още певицата Ариана Гранде, актьорите Рами Малек, Глен Клоуз и Реджина Кинг, корейската K-поп банда BTS и др.

На първо място в категория "Икони" е Тейлър Суифт. В списъка са класирани и Лейди Гага, бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, художникът Дейвид Хокни, режисьорът Спайк Лий и др.

Водач на "Титаните" е египетският футболист Мохамед Салах, следван от личности като баскетболиста Леброн Джеймс, основателя на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, голфъра Тайгър Удс и др.

Прочетете още