Вдъхновяващи цитати от любими филми

Вдъхновяващи цитати от любими филми
5 Август 2019

Хубавите филми не са само приятен начин за убиване на времето - те могат да повлияят на ценностите и представите ни, да ни въведен в нов свят, да ни обогатят. Филмите са онова наше вдъхновение, което ни помага да преоткрием себе си, а в много от тях откриваме мотивация или понякога собствената си история. Има филми, които никога не се забравят, заради реплики, които винаги се помнят. Вдъхновени от киното, подбрахме за вас някои от най-любимите и мъдри цитати от 10 култови филма:

1. "Не трябва да се опитваме да угодим на всеки, защото това е невъзможно. Трябва да правим това, което ни кара да се чувстваме удобно и приятно." - "Алиса в страната на чудесата"

2. "Да намеря една наистина оригинална идея. Това е единственият начин, по който някога ще изпъкна. Това е единственият начин, по който някога ще съм значим." - Джон Наш в "Красив ум"

3. "Великите мъже не са се родили велики, те са станали велики след това." - "Кръстникът"

4. "Човек прави каквото може, докато не разбере какво му е приготвила съдбата." - "Последният самурай"

5. "Това тук е шах, а не дама!" - Алонзо Харис в "Тренировъчен ден"

6. "Страхът може да те държи затворник Надеждата може да те освободи."  - "Изкуплението Шоушенк"

7. "Най-великото нещо, което някога ще научиш, е просто да обичаш и да бъдеш обичан в замяна." - "Мулен Руж"

8. "Най-шумният в стаята е най-слабият в стаята." - Франк Лукас "Американски гангстер"

9. "Аз все още вярвам в рая. Но сега знам, че не е място, което можете да погледнете или където можете да отидете. Това е начинът, по който се чувствате за момент в живота си, когато си част от нещо и ако намерите този момент, той трае вечно." - "Плажът"

10. "Моята майка винаги казваше: Животът е като кутия шоколадови бонбони, никога не знаеш какъв ще получиш." - "Форест Гъмп"

Прочетете още